Over ons


Geen webdesign maar webdevelopment

Dot Red webdevelopment is gespecialiseerd in de technische back- en frontend ontwikkeling van uw website. Dat houdt in dat wij, in tegenstelling tot veel andere internetbureaus, ons vanuit kwaliteitsoogpunt enkel bezig houden met de techniek. Het ontwerp van uw website besteden wij uit aan een van de grafisch ontwerpbureaus waar wij nauw mee samenwerken. Ieder zijn specialiteit, maar gewoon op één factuur. Ook worden wij veelal ingehuurd door ontwerpbureaus die hun ontwerp willen laten omzetten naar een werkend eindproduct.

Frontend ontwikkeling

Als we de huidige websites vergelijken met de websites van 10 jaar geleden dan ziet iedereen dat de mogelijkheden op het web enorm zijn toegenomen. Dot Red webdevelopment is constant bezig om deze ontwikkelingen bij te houden en toe te passen, zodat uw website altijd klaar is voor de toekomst. De komst van smartphones en tablets als de iPad heeft een nieuw tijdperk aangebroken binnen de webwereld. Adobe Flash is hierin een steeds minder belangrijke rol gaan vervullen. Om uw website toch een originele en moderne look-and-feel te geven, maken wij gebruik van de laatste technieken zoals HTML5, jQuery en CSS3 die er voor zorgen dat uw website altijd en overal goed te bekijken is. Bovendien is al onze code geoptimaliseerd voor zoekmachines en voldoet het aan de W3C standaarden.

Backend ontwikkeling

Om ervoor te zorgen dat alle inhoud op uw website eenvoudig aan te passen is, gebruiken wij Wordpress. Wordpress is van origine een blogsysteem, maar het is de afgelopen jaren uitgegroeid tot een van de meest gebruikte content management systemen ter wereld. Doordat Wordpress open-source is, wordt het constant doorontwikkeld door de knapste koppen ter wereld en krijgt u dus nooit te maken met een verouderd systeem. Dot Red webdevelopment richt uw systeem zo in dat u overzichtelijk te werk kunt gaan bij het vullen en bijhouden van uw website en u niet meer afhankelijk bent van ons. In overleg kunnen er ook maatwerk Wordpress plugins ontwikkeld worden en kan de hele vormgeving van Wordpress worden aangepast aan uw huisstijl.